Задушени пилешки дробчета по гръцки

Необходими продукти:

  • пилешки дробчета – 500 г пресни
  • лук – 2 глави
  • чесън – 4 – 5 склидки
  • доматено пюре – 200 г
  • бяло вино – 150 мл
  • магданоз – 1 връзка или на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • мащерка

Начин на приготвяне:

Първо измивате дробчетата, отцеждате ги в цедка и подсушавате с домакинска хартия. Загрявате олио или зехтин в дълбок тиган и запържвате почистените и нарязани скилидки чесън за около 20 секунди или леко да се ароматизира олиото. След това добавяте пилешките дробчета. Готвите около 3 минути и след това добавяте лука. Готвите на средна до ниска степен.

След като се запържат лукът и дробчетата, добавяме черен пипер, риган, мащерка и сол. Прибавяте доматеното пюре и оставяте да се запържат и задушат за около 10 минути, след това сипвате и бялото вино. Задушавате до сгъстяване.

Поръсвате с пресен магданоз преди поднасяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *