Ефектно предложение: Свинско с лимон и картофи

Необходими продукти:

  • 1 кг свински бут
  • ½ ч.ч. олио
  • 3-4 ситно нарязани скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 с.л. брашно
  • сок от 1 лимон
  • сол и черен черен пипер

Начин на приготвянe:

Нарязваме месото на средно големи парчета. В тенджера загряваме олиото и запържваме свинското около 4 мин., докато не промени цвета си. Прибавяме чесъна и кромида, нарязани на ситно.

Разбъркваме всичко това още малко, след което добавяме бялото вино. Изчакваме, докато виното изври, прибавяме малко вода и варим на тих огън, докато месото омекне.

Разбиваме брашното в отделен съд, в който сме сипали малко студена вода и сока от лимона. След като получим хомогенна смес, я изсипваме при свинското.

Разбъркваме добре и прибавяме сол и черен пипер. Сервираме месото с пържени картофи и сос.

Може да се приготви с пилешко или телешко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *