Ефектно предложение: Свинско с лимон и картофи
Необходими продукти:
- 1 кг свински бут
- ½ ч.ч. олио
- 3-4 ситно нарязани скилидки чесън
- 1 глава кромид лук
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 с.л. брашно
- сок от 1 лимон
- сол и черен черен пипер
Начин на приготвянe:
Нарязваме месото на средно големи парчета. В тенджера загряваме олиото и запържваме свинското около 4 мин., докато не промени цвета си. Прибавяме чесъна и кромида, нарязани на ситно.
Разбъркваме всичко това още малко, след което добавяме бялото вино. Изчакваме, докато виното изври, прибавяме малко вода и варим на тих огън, докато месото омекне.
Разбиваме брашното в отделен съд, в който сме сипали малко студена вода и сока от лимона. След като получим хомогенна смес, я изсипваме при свинското.
Разбъркваме добре и прибавяме сол и черен пипер. Сервираме месото с пържени картофи и сос.
Може да се приготви с пилешко или телешко.