Диетична супа със спанак и елда
Необходими продукти:
- спанак – 250 г
- елда – 60 г
- лук – 1 малка глава
- олио – 1 с.л. (15 мл )
- червен пипер – 0.5 ч.л.
- сол – 0.5 ч.л. или на вкус
- копър – за поръсване
- яйца – 4 бр. сварени х 1 на порция
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на дребно и го задушете в олиото за две минути. Добавете спанака и продължете да готвите още 10 минути. През това време сварете яйцата. Измийте много добре елдата и я изсипете в тенджерата при лука и спанака. Добавете солта и пипера и налейте 1200 мл топла вода.
Намалете температурата на котлона на ниска степен и гответе още 20 – 25 минути. Сервирайте супата със спанак леко охладена с 1 варено яйце и поръсена с копър. Можете да хапвате тази супа с елда сутрин за закуска, която ще ви държи сити до обяд, без да се притеснявате за фигурата си.
В една порция от 250 г тази диетична супа се съдържат около 150 калории, пише Gotvach.bg.