
Диетичен шоколадов сладкиш
Необходими продукти:
За пандишпана:
- 6 бр. – яйца
- 4 с.л. – шоколадов пудинг на прах
- 4 с.л. – подсладител
- 1 пакетче – бакпулвер
За крема:
- 500 гр – извара с ниско съдържание на мазнини
- 2 с. л. – подсладител ванилин
За глазурата:
- 3 с. л. – какао на прах
- 3 с. л. – прясно мляко с ниско съдържание на мазнини
- 2 с. л. – извара с ниско съдържание на мазнини
- 2 с. л. – подсладител
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на пяна. Жълтъците се смесват с останалите сухи компоненти, след което внимателно се смесват с разбитите белтъци. Фурната се загрява предварително до 180°C, след което сместа се пече в две отделни тавички.
Смесете всички съставки за крема и разбъркайте добре. Нанесете получената маса върху първия блат. След това сложете втория върху него.
Смесете всички съставки за глазурата и ги сварете на слаб огън. Готовата глазура се изсипва върху горния блат.
Оставете сладкиша за няколко часа в хладилника. Може да го декорирате с череши, касис или други плодове.