Диетичен шоколадов сладкиш

Необходими продукти:

За пандишпана:

  • 6 бр. – яйца
  • 4 с.л. – шоколадов пудинг на прах
  • 4 с.л. – подсладител
  • 1 пакетче – бакпулвер

За крема:

  • 500 гр – извара с ниско съдържание на мазнини
  • 2 с. л. – подсладител ванилин

За глазурата:

  • 3 с. л. – какао на прах
  • 3 с. л. – прясно мляко с ниско съдържание на мазнини
  • 2 с. л. – извара с ниско съдържание на мазнини
  • 2 с. л. – подсладител

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на пяна. Жълтъците се смесват с останалите сухи компоненти, след което внимателно се смесват с разбитите белтъци. Фурната се загрява предварително до 180°C, след което сместа се пече в две отделни тавички.

Смесете всички съставки за крема и разбъркайте добре. Нанесете получената маса върху първия блат. След това сложете втория върху него.

Смесете всички съставки за глазурата и ги сварете на слаб огън. Готовата глазура се изсипва върху горния блат.

Оставете сладкиша за няколко часа в хладилника. Може да го декорирате с череши, касис или други плодове.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *