Джамбалая с морски дарове и сьомга

Необходими продукти:

  • сьомга – 200 г филе (без кожата), нарязано на кубчета
  • скариди – 100 г
  • ориз – 300 г
  • зехтин – 2 с.л.
  • лук – 1 глава, нарязана на ситно
  • целина – 2 стръка, нарязани
  • чушки – 1 бр. червена, нарязана на дребно
  • чесън – 2 скилидки – счукани
  • джинджифил – 1/2 ч.л. смлян
  • червен пипер – 1/2 ч.л. лют ( по желание)
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон – 600 мл
  • домати – 2 бр. нарязани
  • соеви кълнове – 50 г
  • сос табаско – 1 капка по желание
  • зелен лук – 1 стрък
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина в тиган на умерен огън и в него лука за около 3-4 минути. Добавяме целината, чушката, чесъна, джинджифила, лютия червен пипер, сладкия червен пипер и ориза. Увеличаваме температурата. Запържваме за още 2 минути, като от време на време разбъркваме.

Загряваме зеленчуковия бульон почти до кипване и заливаме сместа с него. Разбъркваме и намаляваме котлона. Похлупваме тигана с капак и задушаваме за около 15 минути.

Добавяме доматите.

Нарязваме рибата и скаридите на малки парчета и сипваме и тях в тигана. Похлупваме отново тигана за още 5-6 минути, докато оризът поеме по- голямата част от течността, но не цялата.

Добавяме само листата (цели) на зеления лук, соевите кълнове и соса Табаско. Задушаваме вече до пълното поемане на течността.

Овкусяваме със сол и черен пипер, отместваме от котлона, похлупваме и оставяме да отлежи 10 минути преди сервиране, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *