
Гювеч по овчарски
Необходими продукти:
- 4 глави лук
- Половин чаена чаша масло
- 500 грама чушки
- 3 домата
- Сол
- 1 чаена чаша натрошено сирене
- 500 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 5 яйца
- Половин връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Вземете по-дълбок тиган и разтопете маслото вътре. През това време измийте и нарежете лука на филийки и ги запържете до омекване в маслото. След това добавете нарязаните на ситно чушки, които също да се запържат. След това към сместа добавете и доматите и посолете добре.
След като всичко е запържено го изсипете в тавичката, в която ще печете гювеча. Когато плънката (сместа от тигана) е вече в тавата, поръсете с натрошеното сирене. След това смесете киселото мляко с брашното, яйцата и ситно нарязания магданоз. С получената смес залейте гювеча и печете на фурна докато почервенее добре, пише actualno.com.