Гювеч по овчарски

Необходими продукти:

  • 4 глави лук
  • Половин чаена чаша масло
  • 500 грама чушки
  • 3 домата
  • Сол
  • 1 чаена чаша натрошено сирене
  • 500 грама кисело мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 5 яйца
  • Половин връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Вземете по-дълбок тиган и разтопете маслото вътре. През това време измийте и нарежете лука на филийки и ги запържете до омекване в маслото. След това добавете нарязаните на ситно чушки, които също да се запържат. След това към сместа добавете и доматите и посолете добре.

След като всичко е запържено го изсипете в тавичката, в която ще печете гювеча. Когато плънката (сместа от тигана) е вече в тавата, поръсете с натрошеното сирене. След това смесете киселото мляко с брашното, яйцата и ситно нарязания магданоз. С получената смес залейте гювеча и печете на фурна докато почервенее добре, пише actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *