Вкусно постно ястие! Пълнени чушки с ориз и гъби

Необходими продукти:

  • 4 чушки, 2 печурки
  • 1 к.ч. ориз
  • 1/2 глава червен лук
  • 3 с.л. течна сметана
  • 1 с.л. олио
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • 2 к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата за постни чушки е да нарежете гъби и лукът на ситно и да ги задушите в малко мазнина. Изчакайте да омекнат.

След това добавете ориза и водата. Щом оризът омекне и поеме от водата, добавяте сметаната, както и нарязания на ситно магданоз, черен пипер и сол по ваш вкус.

Разбърквате всичко много добре и със сместа, която получите, започвате на пълните предварително почистените и надупчени малко с вилица чушки.

Нареждат се в тавичка и се заливат с вода до половината. Пекат се на бавен огън до готовност, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *