Вкусни хрупкави картофи с коричка и пармезан

Необходими продукти

  • 1,5 кг картофи
  • 1/2 кубче пилешки бульон
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. галета
  • чубрица
  • 200 г пармезан

Начин на приготвянe

Картофите се почистват, измиват и режат с обелките. Преместват се в тенджера. Налива се вода два пръста под нивото на картофените колелца. Съдът се похлупва.

Варят се на кротък огън, около час. След това се отцеждат добре от водата. Прехвърлят се в керамична тава и се поръсват се с половин кубче пилешки бульон и сухите подправки.

Картофите се поливат с мазнина. Пекат се на умерена фурна до златисто. Стават хрупкави. Готовите картофки се поръсват с пармезан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *