
Вкусни хрупкави картофи с коричка и пармезан
Необходими продукти
- 1,5 кг картофи
- 1/2 кубче пилешки бульон
- 2 с.л. зехтин
- щипка сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. галета
- чубрица
- 200 г пармезан
Начин на приготвянe
Картофите се почистват, измиват и режат с обелките. Преместват се в тенджера. Налива се вода два пръста под нивото на картофените колелца. Съдът се похлупва.
Варят се на кротък огън, около час. След това се отцеждат добре от водата. Прехвърлят се в керамична тава и се поръсват се с половин кубче пилешки бульон и сухите подправки.
Картофите се поливат с мазнина. Пекат се на умерена фурна до златисто. Стават хрупкави. Готовите картофки се поръсват с пармезан.