Вкусни и крехки свински пържоли

Необходими продукти:

  • свински пържоли – 8 бр.;
  • лук – 3 глави;
  • олио – 50 мл.

За заливката:

  • вино – 1 ч.ч.;
  • прясно мляко – 1 ч.ч.;
  • сол – 1 ч.л.;
  • черен пипер – 1 ч.л.;
  • кимион – 1 ч.л.;
  • соев сос – 5 с.л.

Начин на приготвяне:

Начукайте пържолите леко от двете страни с чукче.

В тава налейте олиото и нарежете лука на полумесеци, разбъркайте и разпределете равномерно по дъното на тавата. Върху него подредете пържолите плътно една до друга.

Отделно смесете млякото, виното, соевия сос, солта, черен пипер и кимион, разбъркайте добре и залейте пържолите с него.

Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 60 минути, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *