
Вкусни и крехки свински пържоли
Необходими продукти:
- свински пържоли – 8 бр.;
- лук – 3 глави;
- олио – 50 мл.
За заливката:
- вино – 1 ч.ч.;
- прясно мляко – 1 ч.ч.;
- сол – 1 ч.л.;
- черен пипер – 1 ч.л.;
- кимион – 1 ч.л.;
- соев сос – 5 с.л.
Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите леко от двете страни с чукче.
В тава налейте олиото и нарежете лука на полумесеци, разбъркайте и разпределете равномерно по дъното на тавата. Върху него подредете пържолите плътно една до друга.
Отделно смесете млякото, виното, соевия сос, солта, черен пипер и кимион, разбъркайте добре и залейте пържолите с него.
Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 60 минути, пише gotvach.bg.