Вкусна пикантна разядка: Домашна аджика
Необходими продукти:
- люти чушки – 2 бр.;
- домати – 1 кг;
- хрян – 100 г;
- чушки – 1 кг;
- чесън – 100 г;
- оцет – 100 мл 9%;
- захар – 2 с.л.;
- сол – 1 ч.л.;
- олио – 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци измиваме под течаща вода.
Чушките почистваме от дръжките и премахваме семената им. Хряна настъргваме на ренде, а чесъна обелваме и нарязваме. С помощта на пасатор смиламе всички съставки.
Разбъркваме добре и получената смес поставяме на огъня. Варим на бавен огън за около час-два.
Приготвяме си бурканите, пълним ги и ги стерилизираме, пише gotvach.bg.