Вкусна пикантна разядка: Домашна аджика

Необходими продукти:

  • люти чушки – 2 бр.;
  • домати – 1 кг;
  • хрян – 100 г;
  • чушки – 1 кг;
  • чесън – 100 г;
  • оцет – 100 мл 9%;
  • захар – 2 с.л.;
  • сол – 1 ч.л.;
  • олио – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци измиваме под течаща вода.

Чушките почистваме от дръжките и премахваме семената им. Хряна настъргваме на ренде, а чесъна обелваме и нарязваме. С помощта на пасатор смиламе всички съставки.

Разбъркваме добре и получената смес поставяме на огъня. Варим на бавен огън за около час-два.

Приготвяме си бурканите, пълним ги и ги стерилизираме, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *