Вкусен сладкиш от сух козунак
Необходими продукти:
- 1 козунак
- 5 яйца
- 800 мл прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Най-напред се заемете с направата на карамела. Съветваме ви да използвате форма за кекс. Изсипете количеството захар на дъното й и я поставете във фурна, загрята на 180 градуса. Захарта трябва да се карамелизира и да добие златист загар. Внимавайте да не прегорите карамела, защото може да се получи една неприятна горчивина.
След като сте се уверили, че карамелът е готов, може съвсем спокойно да преминете към следващата стъпка. Накъсайте на малки парчета козунака. Ако искате сладкишът да е с още по-богат вкус, бихте могли да ползвате козунак със стафиди, бадеми, шоколад, локум или друг.
Пече се около 1 час. Сладкишът трябва да добие златисто – розов загар.
След като извадите формата от фурната, изчакайте да изстине. Обърнете в поднос и нарежете на парчета. Това е един невероятно вкусен сладкиш, който ще ви помогне да спасите сухите козунаци и да ги превърнете в кулинарна творба.