Вкусен и сочен бавно печен свински джолан
Необходими продукти:
- джолан – 1 цял;
- чесън – на прах;
- бял пипер;
- червен пипер;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Свинският джолан се овкусява с всички подправки и след това се оставя за няколко часа, за да могат вкусовете да се смесят.
Фурната се включва на 180 градуса да се загрява. Пригответе си плик, в който да сложите джолана. На няколко места е добре да направите дупки. Около два часа са нужни на свинския джолан, за да се получи крехък и сочен.
Имайте предвид, че в някакъв момент трябва да го обърнете, затова е нужно да сте около фурната и да го наблюдавате. Джоланът се поднася с картофки соте или друга подходяща гарнитура, пише Actualno.com.