Вита баница с праз и кайма

Необходими продукти:

  • кори – 1 пакет точени;
  • яйца – 2 броя;
  • краве масло – 50 г.

За плънката:

  • кайма – 500 г микс свинско и телешко;
  • праз – 2 стръка;
  • чубрица – 1 ч.л.;
  • червен пипер – 1 ч.л.;
  • черен пипер – на вкус;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.

Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.

Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *