Вита баница с праз и кайма
Необходими продукти:
- кори – 1 пакет точени;
- яйца – 2 броя;
- краве масло – 50 г.
За плънката:
- кайма – 500 г микс свинско и телешко;
- праз – 2 стръка;
- чубрица – 1 ч.л.;
- червен пипер – 1 ч.л.;
- черен пипер – на вкус;
- сол.
Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.
Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.
Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.
Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, пише gotvach.bg.