Винени пуешки бутчета в ароматна марината

Необходими продукти:

  • 4 пуешки бутчета;
  • кисело мляко – 4 с.л.;
  • бяло вино – 100 мл;
  • черен пипер – 1/2 к.л.;
  • соев сос – 3 с.л.;
  • червен пипер – 1 ч.л.;
  • мащерка – 1 ч.л.;
  • салвия – 1 ч.л.;
  • риган – 1 ч.л.;
  • олио – 5 с.л.;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Измийте добре пуешките бутчета и ги подсушете старателно, поръсете ги със сол.

В купа смесете бялото вино с олиото и киселото мляко. Добавете соевия сос и сухите подправки.

Разбъркайте добре всички съставки за маринатата, след което намажете с нея всяко бутче.

Останалата част от маринатата излейте отгоре. Оставете пуешкото да се маринова за около час.

Прехвърлете ги в тава и покрийте с фолио, сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

След около 2 часа махнете фолиото, за да получат бутчетата хубав загар. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, пише ezine.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *