Винени пуешки бутчета в ароматна марината
Необходими продукти:
- 4 пуешки бутчета;
- кисело мляко – 4 с.л.;
- бяло вино – 100 мл;
- черен пипер – 1/2 к.л.;
- соев сос – 3 с.л.;
- червен пипер – 1 ч.л.;
- мащерка – 1 ч.л.;
- салвия – 1 ч.л.;
- риган – 1 ч.л.;
- олио – 5 с.л.;
- сол.
Начин на приготвяне:
Измийте добре пуешките бутчета и ги подсушете старателно, поръсете ги със сол.
В купа смесете бялото вино с олиото и киселото мляко. Добавете соевия сос и сухите подправки.
Разбъркайте добре всички съставки за маринатата, след което намажете с нея всяко бутче.
Останалата част от маринатата излейте отгоре. Оставете пуешкото да се маринова за около час.
Прехвърлете ги в тава и покрийте с фолио, сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна.
След около 2 часа махнете фолиото, за да получат бутчетата хубав загар. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, пише ezine.bg.