Виенски щрудел
Необходими продукти:
- 1 опаковка кори
- 1 кг кисели ябълки
- 100 грама захар
- 50 грама разтопено масло
- канела ром
- 150 гр стафиди
Начин на приготвяне:
Взема се един лист от корите и се намазва с разтопеното масло и върху него наредете ябълките, които предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета. Върху тях поръсете захар, канела и стафиди, които предварително сте накиснали в ром. Навийте на руло и го поставете в намаслена тава.
Така направете с останалите кори все едно правите тиквеник. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час до 40 минути, докато тестото хване златиста коричка. Оставете леко да се охлади, нарежете на няколко части, поръсете с пудра захар и поднесете с бита сметана или ванилов сладолед, пише Actualno.com