Виенски щрудел

Необходими продукти:

  • 1 опаковка кори
  • 1 кг кисели ябълки
  • 100 грама захар
  • 50 грама разтопено масло
  • канела ром
  • 150 гр стафиди

Начин на приготвяне:

Взема се един лист от корите и се намазва с разтопеното масло и върху него наредете ябълките, които предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета. Върху тях поръсете захар, канела и стафиди, които предварително сте накиснали в ром. Навийте на руло и го поставете в намаслена тава.

Така направете с останалите кори все едно правите тиквеник. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час до 40 минути, докато тестото хване златиста коричка. Оставете леко да се охлади, нарежете на няколко части, поръсете с пудра захар и поднесете с бита сметана или ванилов сладолед, пише Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *