Ветрило от свинско контрафиле с пушено сирене

Необходими продукти:

  • 800 г свинско контрафиле;
  • 150 г пушено сирене;
  • 4 с.л. горчица;
  • 2 с.л. захар;
  • 4 с.л. вода;
  • масло;
  • сол;
  • черен пипер;
  • кимион;
  • чесън на прах.

Начин на приготвяне:

Захарта (2 с.л.) се карамелизира в подходящ съд на котлона. Добавят се водата (4 с.л.) и малко масло и се оставя да заври.

Свинското контрафиле (800 г) се реже на тънки порции, без да се стига до края с ножа, така че да стане като ветрило. Посолява се и се натърква с подправките. Оставят се да престоят половин час.

След това порциите се намазват първо с горчицата (4 с.л.), а след това – с карамеления сос. Във всеки разрез се поставя по едно парче топено сирене. Контрафилето се притиска плътно, за да се събере в едно цяло, увива се в готварско фолио и се пече в предварително загрята фурна за 1 час на 180 градуса.

След това фолиото се отстранява и се допича, докато получи хрупкава златиста коричка. Поднася се в плато върху картофено пюре, декорирано с морковени ивици и шушулки варен зелен боб. Може да се гарнира и с варен ориз със зеленчуци, както и със зелена салата.

Подходяща напитка за това ястие е плътното червено вино или качествената бира, пише 1001recepti.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *