„Ветрило“ от патладжани с моцарела

Необходими продукти:

  • патладжани – 3 броя, средно големи
  • домати – 7 – 8 броя малки доматчета за консерва
  • сирене – около 300 г краве или моцарела
  • чесън – 1 глава
  • сол
  • бял пипер
  • олио
  • чубрица
  • босилек

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и без да отстранявате дръжките разрежете всеки наполовина. Всяка половинка сложете със светлата част надолу върху дъска и нарежете на 4-5 ленти.

Така нарязаните на ветрило патладжани посолете обилно и оставете под наклон за 30 минути да се отцедят от горчивината. След това ги изплакнете и ги подсушете.

Сиренето и доматите нарежете на тънки парчета. Между лентите на патладжаните се слагат по парче сирене и кръгче домат. Така приготвените патладжани подредете върху намазнена тава.

Разпръснете необелените скилидки чесън, а ако са ви останали домати, нарежете ги ситно и ги разпределете в тавата. Поръсете отново с малко сол, бял пипер, чубрица и босилек.

Полейте със струйка зехтин и покрийте тавата с фолио.

Надупчете на няколко места, за да излиза парата и сложете да се пече на 180-200 градуса загрята фурна за около 40 минути или до готовност на патладжаните, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *