Веганско: Кюфтенца с киноа и кашкавал

Необходими продукти:

  • киноа – 200 г;
  • лук – 3 – 4 стръка пресен лук или 1/2 глава стар;
  • яйца – 1 – 2 бр.;
  • кашкавал – 100 г;
  • брашно – 70 – 80 г за овалване;
  • мащерка – 1/2 ч.л.;
  • риган – 1/2 ч.л.;
  • магданоз – 1 – 2 стръка;
  • сол;
  • олио – за пържене.

Начин на приготвяне:

Киноата се залива със студена вода в съотношение 1:2, кипва се и се вари на тих огън около 15-20 минути. Зрънцата на киноата набъбват и стават прозрачни на цвят. Сварената киноа се изплаква със студена вода и се отцежда много добре. Оставя се настрана, за да изстине.

В отделен съд се смесват подправките, ситно нарязаният лук (по желание може леко да го задушите), настъргания кашкавал и едно яйце. Добавя се киноата и продуктите се объркват до получаването на еднородна смес.

С навлажнени ръце се оформят кюфтенца от киноа с големината на орех. Ако вегетарианските кюфтенца се разпадат, може да се добави още 1 яйце към сместа за спойка.

Оформените кюфтенца с киноа и кашкавал се овалват в брашно и се изпържват от двете страни до готовност в силно загрята мазнина, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *