Бърз и вкусен ябълков сладкиш

Необходими продукти:

  • 4 бр. – ябълки
  • 2 бр. – яйца
  • 50 гр – захар
  • 200 гр – брашно
  • 100 мл – прясно мляко
  • сокът от 1/2 лимон
  • масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Вземете средно голяма тавичка, постелете хартия за печене на дъното и намазнете с краве масло, за да не залепне сладкиша.

Нарежете 4 ябълки на полумесеци (във видеото са небелени, ако предпочитате, може да ги обелете).
Изстискайте сока от 1/2 лимон и смесете с ябълките (това ще предотврати тяхното потъмняване и ще придаде свежест на сладкиша).

Подредете ябълките в тавичката.

В купа с помощта на миксер разбийте двете яйца и захарта. Прибавете 100 мл прясно мляко и 200 грама предварително пресято брашно и разбийте за още 15-20 секунди.

Залейте ябълките със сместа и печете в предварително загрята фурна за 40 минути на 190 С.

След като изпечете сладкиша, оставете го да се охлади и поръсете с пудра захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *