Бързи мекици с кисело мляко

Необходими продукти:

  • 1/2 кг – брашно
  • 400 гр – кисело мляко
  • 1 ч.л. – сода
  • 1 с.л. – захар
  • 1/2 с.л. – сол
  • 200 мл. – олио

Начин на приготвяне:

Брашното (1/2 кг) се пресява и в него се прави кладенче. В кладенчето се изсипват киселото мляко (400 г), в което предварително е разтворена содата (1 ч.л.). Добавят се също захарта (1 с.л.) и солта (1/2 с.л.), и от продуктите се омесва гладко тесто.

Оставя се да отпочине за 15-20 минути, след което се разточва и се нарязва на правоъгълници. Те се пържат от двете страни до готовност в силно сгорещено олио (200 мл.).

Мекиците са традиционна българска закуска, която се съчетава с най-различни домашни сладка или сирене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *