Брюкселско зеле с булгур и маслини – ястие, подходящо за пости

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши едър булгур;
  • 500 грама брюкселско зеле;
  • 2-3 глави лук;
  • 200 грама маслини;
  • люта чушка – по желание;
  • Зехтин, сол, къри и джоджен на вкус.

Начин на приготвяне:

Накисвате булгура, докато набъбне.

Сварявате брюкселското зеле с 2-3 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле е повряло 15-20 минути, добавяте накиснатия булгур и маслините. По желание пускате люта чушка.

Добавяте към края накълцани домати и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджен на вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *