Боб с пастърма в гърне

Необходими продукти:

  • 200 г овча пастърма
  • 2 ч.ч. боб
  • ½ ч.ч. масло
  • 1 глава лук
  • 3 домата
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол
  • чубрица

Начин на приготвянe:

Предварително накиснатият боб се слага в пръстено гърне и се вари до пълно омекване.

В друг съд се слага пастърмата, нарязана на дребни парченца, залива се с част от отварата от боба и се вари на тих огън заедно с нарязания лук и чубрица.

Сварените поотделно пастърма и боб се слагат в тенджера, в която се прибавят задушените в мазнината дребно нарязани домати и червеният пипер. Ястието се вари още 15-20 мин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *