Бисквитена торта с ванилов крем
Необходими продукти
- 2 пакета бисквити
- 200 г захар
- 8 яйца
- 1 шоколад
- краве масло
- есенция от ванилия
- 4 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч царевично нишесте
- щипка сол
Начин на приготвянe
В тенджерка сложете захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете млякото и разбитите жълтъци. Започнете да бъркате, докато заври и започне да се сгъстява. После прибавете маслото и свалете от котлона. Прибавете ванилията и разбъркайте.
Прехвърлете крема в купа, покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилник за поне 2 часа. Когато извадите крема, разбъркайте добре с телена бъркалка. После към него прибавете 100 г сметана, предварително разбита. Разбъркайте добре.
Останалата сметана загрейте и с нея залейте натрошения на дребно шоколад. Оставете така за 5 минути, шоколадът сам ще се разтопи. След 5 минути започнете да бъркате енергично, докато се получи хомогенна смес.
В тава подредете ред бисквити, отгоре половината ванилов крем, ред бисквити, останалия крем, ред бисквити, шоколадовия ганаш. Декорирайте по желание. Приберете в хладилник за поне 2 часа.