Бисквитена торта с ванилов крем

Необходими продукти

  • 2 пакета бисквити
  • 200 г захар
  • 8 яйца
  • 1 шоколад
  • краве масло
  • есенция от ванилия
  • 4 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч царевично нишесте
  • щипка сол

Начин на приготвянe

В тенджерка сложете захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете млякото и разбитите жълтъци. Започнете да бъркате, докато заври и започне да се сгъстява. После прибавете маслото и свалете от котлона. Прибавете ванилията и разбъркайте.

Прехвърлете крема в купа, покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилник за поне 2 часа. Когато извадите крема, разбъркайте добре с телена бъркалка. После към него прибавете 100 г сметана, предварително разбита. Разбъркайте добре.

Останалата сметана загрейте и с нея залейте натрошения на дребно шоколад. Оставете така за 5 минути, шоколадът сам ще се разтопи. След 5 минути започнете да бъркате енергично, докато се получи хомогенна смес.

В тава подредете ред бисквити, отгоре половината ванилов крем, ред бисквити, останалия крем, ред бисквити, шоколадовия ганаш. Декорирайте по желание. Приберете в хладилник за поне 2 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *