Баварски крем с кафе
Необходими продукти:
- 1/2 л прясно мляко
- 150 г захар
- 6 жълтъка
- 2-3 ч. л. нес кафе
- 1 пак. 10 грама желатин
- 1 пак. ванилия
- 200 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Млякото и захарта се кипват. Оставя се сместа да се охлади. Жълтъците се разбиват добре и при непрекъснато бъркане се добавя млякото към тях.
Вари се на водна баня около 10 минути, до получаване на крем. Добавя се разтвореното в малко топла вода кафе, след което се добавя разтворения желатин, разбърква се.
Накрая се добавя разбитата сметана и се разбърква. Слага се в купички и се оставя в хладилника за няколко часа, пише az-jenata.bg.