Ароматно изкушение: Канелени рулца
Необходими продукти:
- брашно – 400 г;
- сол – 1/2 ч.л.;
- захар – 2 с.л.;
- мая – 1 ч.л. суха;
- олио – 3 с.л.;
- яйца – 1 бр.;
- топло прясно мляко – 120 мл;
- топла вода – 120 мл.
За пълнежа:
- масло – 30 г;
- кафява захар – 2 – 3 с.л.;
- канела – 1 ч.л.;
- стафиди – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.
Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.
Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.
Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.
Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути, пише gotvach.bg.