Ароматно изкушение: Канелени рулца

Необходими продукти:

  • брашно – 400 г;
  • сол – 1/2 ч.л.;
  • захар – 2 с.л.;
  • мая – 1 ч.л. суха;
  • олио – 3 с.л.;
  • яйца – 1 бр.;
  • топло прясно мляко – 120 мл;
  • топла вода – 120 мл.

За пълнежа:

  • масло – 30 г;
  • кафява захар – 2 – 3 с.л.;
  • канела – 1 ч.л.;
  • стафиди – 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.

Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.

Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.

Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.

Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *