Ароматно вкусно агнешко в гювеч с розмарин и мащерка

Необходими продукти:

  • 1.5-2 кг агнешко месо
  • 1 ч.ч. ориз
  • 3-4 връзки пресен лук
  • 2 връзки джоджен
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • масло
  • мащерка
  • розмарин
  • салвия
  • куркума
  • сол
  • черен пипер
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. червен пипер

Начин на приготвянe:

Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта, чесънът и черният пипер се разбъркват в купичка.

Агнешкото месо се измива и се подсушава. Намазва се хубаво с подправките и се оставя да отлежи една нощ в хладилника. От лимоновият сок месото става много крехко и ароматно. Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят на дъното на глинен съд.

Агнешкото месо се поставя върху тях, поръсва се с парченца масло и се наливат 2 ч.ч. гореща вода. Затваря се с капак и се пече в умерена фурна за 1 час.

Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, налива се 1-2 ч.ч. гореща вода и отново се запича под капак 20-30 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *