Американски домашни бургери с телешка кайма

Необходими продукти:

  • телешка кайма – 400 г;
  • хлебчета за бургер – 3;
  • жълтъци – 2;
  • горчица – 3 с.л.;
  • червен лук – 1 глава;
  • лук – 1 глава;
  • айсберг – 3 листа;
  • барбекю сос – 3 с.л.;
  • краве масло – 30 г;
  • кетчуп – 100 г;
  • домат – 1;
  • кисели краставички – 3;
  • майонеза – 3 с.л.;
  • сирене за тост – 3 парчета;
  • зехтин – 3 с.л.;
  • сол;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме със сол и черен пипер и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. В сгорещено маслиново масло пържим бургерите за няколко минути от всяка страна. Разполовяваме питките и ги запържваме за половин минута в мазнината от бургерите с вътрешността надолу. Поставяме ги в тава и добавяме слайсове сирене на всяка от половинките. Запичаме във фурна за 1 min само с горен реотан, докато сиренето се разтопи.

В тенджера загряваме кетчупа и добавяме барбекю соса и маслото. Бъркаме, докато маслото се разтопи, и отстраняваме от огъня. Бланшираме нарязания на полумесеци бял лук (потапяме го за няколко секунди във вряща вода, след което го потапяме в студена) и го смесваме с нарязания айсберг. Подреждаме бургера в следната последователност: долна питка, сос с кетчуп и барбекю, майонеза, горчица, резен домат и кисели краставички, телешки бургер, айсберг с лук, горна питка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *