Алжирско реване – със сладък сироп от прясно мляко
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 10 г бакпулвер (1 пакетче)
- 1 ванилия
- За сиропа:
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1 ванилия
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и ванилията и всичко се разбива и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна до готовност. Когато изстине, се нарязва на квадрати.
За сиропа се сварява прясното мляко със захарта и водата. Ври 10 минути, сваля се от огъня и се добавя ванилията. Изстиналото реване се залива с топлия сироп, пише trafficnews.bg.