Алжирско реване – със сладък сироп от прясно мляко

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 10 г бакпулвер (1 пакетче)
  • 1 ванилия
  • За сиропа:
  • 1 л прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ванилия
  • 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и ванилията и всичко се разбива и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна до готовност. Когато изстине, се нарязва на квадрати.

За сиропа се сварява прясното мляко със захарта и водата. Ври 10 минути, сваля се от огъня и се добавя ванилията. Изстиналото реване се залива с топлия сироп, пише trafficnews.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *