Адобо – свинско в специална марината от Латинска Америка

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо от бут
  • 100 мл чили сос
  • 1 ч. ч. червено вино
  • ½ ч. ч. винен оцет
  • ½ ч. л. смлян черен пипер
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 1 ч. л. бахар на зърна
  • 1 с. л. риган
  • 150 г чесън, ситно нарязан
  • 4 дафинови листа
  • ½ л телешки бульон
  • 2 кг сладки картофи
  • сокът от 2 портокала
  • 1 ч. ч. захар
  • 2 глави червен лук
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета 4 х 4 см. Маринова се 1 ден в чили соса, виното, оцета, сол, черен пипер, кимион, бахар, риган и чесън.

Слага се във фурната на много тих огън 45 – 60 мин. заедно с дафиновия лист и бульона.

Сладките картофи се сваряват във вода с портокаловия сок и захарта.

Месото се сервира със сладките картофи и лука, нарязан на полумесеци. Може да се добавят и фламбирани моркови, пише menumag.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *