Адобо – свинско в специална марината от Латинска Америка
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо от бут
- 100 мл чили сос
- 1 ч. ч. червено вино
- ½ ч. ч. винен оцет
- ½ ч. л. смлян черен пипер
- 1 ч. л. смлян кимион
- 1 ч. л. бахар на зърна
- 1 с. л. риган
- 150 г чесън, ситно нарязан
- 4 дафинови листа
- ½ л телешки бульон
- 2 кг сладки картофи
- сокът от 2 портокала
- 1 ч. ч. захар
- 2 глави червен лук
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета 4 х 4 см. Маринова се 1 ден в чили соса, виното, оцета, сол, черен пипер, кимион, бахар, риган и чесън.
Слага се във фурната на много тих огън 45 – 60 мин. заедно с дафиновия лист и бульона.
Сладките картофи се сваряват във вода с портокаловия сок и захарта.
Месото се сервира със сладките картофи и лука, нарязан на полумесеци. Може да се добавят и фламбирани моркови, пише menumag.bg.