Агнешко с пресни картофи по Кипърски

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешко месо
  • 1 кг пресни картофи
  • 100 г сирене
  • 1 глава чесън
  • 15 маслини
  • 2 печени чушки
  • 1 лимон
  • 5 с.л. зехтин
  • 2 с.л. магданоз
  • 2 с.л. риган
  • 2 с.л. розмарин
  • 1 с.л. кимион
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се измива и се подсушава. Шпикова се със скилидките чесън. Намазва се обилно със зехтин, накълцан магданоз, риган, розмарин, кимион, сок от лимон, черен пипер и сол. Оставя се да се овкуси за 1 вечер в хладилник.

След това агнешкото месо се слага в тава и се покрива с фолио. Пече се в загрята фурна за около 3 часа. След като минат 2 часа, фолиото се маха и се добавят почистените пресни картофи, настърганото сирене и обелените и нарязани печени чушки.

Налива се 1 чаша гореща вода и при нужда се добавят още сол и черен пипер. Ястието се връща във фурната и се допича до готовност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *