Агнешко с манатарки на Ути Бъчваров

Необходими продукти:

  • агнешко месо (джолан и врат)
  • 300 – 400 г замразени манатарки
  • 5 връзки пресен чесън
  • 5 връзки пресен лук
  • 500 г спанак
  • 500 г лапад
  • 2 люти чушки

Начин на приготвяне:

Агнешкото се сварява в тенджера под налягане за около 40 мин., след което се обезкостява. По желание бульонът се прецежда и се обезмаслява.

В друг съд се задушават пресния лук и чесън, като към тях се прибавят гъбите, лютите чушки, сол и черен пипер.

Разбърква се и се долива от агнешкия бульон. Постепенно се добавят лапада и спанака. Щом всичко това поври 7-8 минути се добавя и обезкостеното месо.

По-желание ястието може да се сгъсти с 1/2 лъжичка брашно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *