
Агнешко с манатарки на Ути Бъчваров
Необходими продукти:
- агнешко месо (джолан и врат)
- 300 – 400 г замразени манатарки
- 5 връзки пресен чесън
- 5 връзки пресен лук
- 500 г спанак
- 500 г лапад
- 2 люти чушки
Начин на приготвяне:
Агнешкото се сварява в тенджера под налягане за около 40 мин., след което се обезкостява. По желание бульонът се прецежда и се обезмаслява.
В друг съд се задушават пресния лук и чесън, като към тях се прибавят гъбите, лютите чушки, сол и черен пипер.
Разбърква се и се долива от агнешкия бульон. Постепенно се добавят лапада и спанака. Щом всичко това поври 7-8 минути се добавя и обезкостеното месо.
По-желание ястието може да се сгъсти с 1/2 лъжичка брашно.