Агнешко с кисело мляко
Необходими продукти:
- агнешко месо – 1 кг;
- масло – 125 г;
- овче кисело мляко – 500 г;
- яйца – 3 бр.;
- червен пипер – 1/4 ч.л.;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
Агнешкото нарежете на парчета и овкусете със сол и пипер.
Загрейте олио в тавичка и прехвърлете агнешкото в нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час в умерено загрята фурна.
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте овчето кисело мляко с жълтъците. След това добавете разбитите отделно белтъци и овкусете с черен пипер.
С тази смес залейте агнешкото и го печете още 10 минути, пише ezine.bg.