Агнешко с дюли и зелен фасул

Необходими продукти:

  • 400 г агнешко филе
  • 4 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/4 ч.л. кардамон
  • 1/4 ч.л. кориандър
  • 1/4 ч.л. сол
  • 5 с.л. зехтин
  • 800 г зелен фасул,
  • 1 с.л. масло
  • шепа листа прясна мента

За топинга:

  • 2 големи дюли, почистени и нарязани
  • 100 мл розе
  • 1 ч.л. пъпки карамфил
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 2 с.л. синап на прах

Начин на приготвянe:

Оставете дюлите да заврят и намалете огъня да къкри 35-40 минути докато сместа стане с консистенцията на сладко. Добавете карамфил, индийско орехче и синап и разбъркайте добре. Поставете в буркан и оставете да се охлади на стайна температура.

Смесете в саханче и начукайте подправките за месото. Поръсете със сместа агнешкото и натъркайте добре. Оставете за 4 часа в хладилник.

Сотирайте месото в зехтин на средно силен огън за 8 минути от всяка страна и за по-дълго, ако искате да не е алангле. Запазете в чаша пуснатия от месото сос. В друг съд поддържайте месото топло. Кипнете боба за 3-4 минути, отцедете и охладете. По желание може и да го обелите и да сервирате отделно зрънцата от шушулките.

Задушете в маслото на средно силен огън ментата и добавете за 3 минути и изцедения боб. Накрая добавете и месните сокове.

Сервирайте агнешкото, аранжирано с боба и полято със сладкото от дюли. Украсете с ментата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *