Агнешко с гъби и зелении на фурна

Необходими продукти:

  • 2 кг агнешко месо
  • 1/2 кг печурки
  • 2 моркова
  • 4 глави лук
  • 200 г киселец
  • 1 връзка зелен лук
  • 3 стръка пресен чесън
  • сол
  • 1/2 к.ч. олио
  • магданоз

За маринатата:

  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка

Начин на приготвяне:

Медът (2 с.л.), джинджифилът (1 ч.л.), виното (1 ч.ч.), солта, черния пипер и мащерката се разбиват. С получената смес се намазва месото (2 кг) и престоява на студено поне 4 часа, след което се пече на бавен огън до пълна готовност.

Гъбите (1/2 кг) се нарязват на парченца, лукът на ситно, както и киселецът (200 г). Морковите (2 бр) се настъргват на ситното ренде.

Всичко това се задушава под капак в тенджера. Когато всичко омекне, се посолява и подправя с черен пипер и се слага във фурната. Накрая се добавя ситно нарязаният магданоз, пише 1001recepti.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *