Агнешко с гъби и зелении на фурна
Необходими продукти:
- 2 кг агнешко месо
- 1/2 кг печурки
- 2 моркова
- 4 глави лук
- 200 г киселец
- 1 връзка зелен лук
- 3 стръка пресен чесън
- сол
- 1/2 к.ч. олио
- магданоз
За маринатата:
- 2 с.л. мед
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.ч. бяло вино
- сол
- черен пипер
- мащерка
Начин на приготвяне:
Медът (2 с.л.), джинджифилът (1 ч.л.), виното (1 ч.ч.), солта, черния пипер и мащерката се разбиват. С получената смес се намазва месото (2 кг) и престоява на студено поне 4 часа, след което се пече на бавен огън до пълна готовност.
Гъбите (1/2 кг) се нарязват на парченца, лукът на ситно, както и киселецът (200 г). Морковите (2 бр) се настъргват на ситното ренде.
Всичко това се задушава под капак в тенджера. Когато всичко омекне, се посолява и подправя с черен пипер и се слага във фурната. Накрая се добавя ситно нарязаният магданоз, пише 1001recepti.com.