Агнешко руло с кайсии и сливи

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешка плешка
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 100 г масло
  • 4 с.л. галета
  • 1-2 с.л. прясно мляко
  • ½ ч.л. магданоз
  • ½ ч.л. джоджен
  • 4-5 с.л. нарязани сухи кайсии или сливи
  • сол
  • черен пипер
  • 1 к.ч. бульон

Начин на приготвянe:

Лукът се задушава с малко сол в част от маслото. Сваля се от огъня и се смесва с навлажнените с млякото галета, нарязаните сливи и подправките.

Плънката се слага по дължина на начуканото и осолено месо. Навива се на руло и се завръзва с конец. Пече се в тавичка, полято с останалото масло.

От време на време се сипва по малко от бульона и се залива рулото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *