Агнешко руло с кайсии и сливи
Необходими продукти:
- 1 кг агнешка плешка
- 2-3 стръка пресен лук
- 100 г масло
- 4 с.л. галета
- 1-2 с.л. прясно мляко
- ½ ч.л. магданоз
- ½ ч.л. джоджен
- 4-5 с.л. нарязани сухи кайсии или сливи
- сол
- черен пипер
- 1 к.ч. бульон
Начин на приготвянe:
Лукът се задушава с малко сол в част от маслото. Сваля се от огъня и се смесва с навлажнените с млякото галета, нарязаните сливи и подправките.
Плънката се слага по дължина на начуканото и осолено месо. Навива се на руло и се завръзва с конец. Пече се в тавичка, полято с останалото масло.
От време на време се сипва по малко от бульона и се залива рулото.