
Агнешко руло – лесна рецепта за вечеря
Необходими продукти:
- 1,5 кг агнешко бутче
- 3 яйца
- 1 к.ч. вино
- 65 г масло
- 1 парче сланина
- 1 с.л. брашно
- 2-3 моркова от туршия
- 3-4 глави чесън
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чубрица
- магданоз
Начин на приготвянe:
Бутчето се начуква, изважда се костта и се разстила като шницел. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и се набожда на няколко места със скилидки чесън.
Твърдо сварените яйца се подреждат в тясната страна на разстланото месо и около тях се слагат парченца сланина, моркови и скилидки чесън.
Бутчето се завива на руло, завързва се добре и се пържи от всички страни в мазнината. Залива се с 3 ч.ч. гореща вода, в която се слагат чесън, моркови, парченца сланина, чубрица, виното и се оставя да ври, докато омекне месото.
След това се прави запръжка с брашното и червен пипер, залива се отгоре и се оставя да поври още малко. Месото се поднася нарязано на филии и полято със соса.