Агнешко руло – лесна рецепта за вечеря

Необходими продукти:

  • 1,5 кг агнешко бутче
  • 3 яйца
  • 1 к.ч. вино
  • 65 г масло
  • 1 парче сланина
  • 1 с.л. брашно
  • 2-3 моркова от туршия
  • 3-4 глави чесън
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз

Начин на приготвянe:

Бутчето се начуква, изважда се костта и се разстила като шницел. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и се набожда на няколко места със скилидки чесън.

Твърдо сварените яйца се подреждат в тясната страна на разстланото месо и около тях се слагат парченца сланина, моркови и скилидки чесън.

Бутчето се завива на руло, завързва се добре и се пържи от всички страни в мазнината. Залива се с 3 ч.ч. гореща вода, в която се слагат чесън, моркови, парченца сланина, чубрица, виното и се оставя да ври, докато омекне месото.

След това се прави запръжка с брашното и червен пипер, залива се отгоре и се оставя да поври още малко. Месото се поднася нарязано на филии и полято със соса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *