Агнешко задушено по ирландски – с бекон, бира и зеленчуци

Необходими продукти:

  • 2 кг агнешко месо;
  • 400 г бекон;
  • 2 глави лук;
  • 5 скилидки чесън;
  • 3 моркова;
  • 4 картофа;
  • 1/2 ч.ч. брашно;
  • 1/2 л бира Guinness;
  • 1 ч.ч. вода;
  • 3 ч.ч. телешки бульон;
  • 1 ч.л. захар;
  • 3 дафинови листа;
  • 2 ч.л. мащерка;
  • сол;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Беконът (400 г) се нарязва на парчета и се запича на среден огън, докато стане златист на цвят. Изважда се и се оставя настрана.

Агнешкото месо (2 кг) се нарязва и се поръсва с брашно (1/2 ч.ч.), сол и черен пипер. Разбърква се и се запържва в същия тиган. Когато покафенее, се изважда и се оставя настрана.

В същата мазнина се задушават нарязаните лук (2 глави) и чесън (5 скилидки). Налива се малко вода и се добавят беконът и месото. Налива се бульонът (3 ч.ч.) и се подправя със захарта (1 ч.л.). Разбърква се и се готви около 1 час на ниска степен.

Добавят се нарязаните моркови (3 бр) и картофи (4 бр). Ястието се подправя с мащерка (2 ч.л.), дафинов лист (3 бр) и се налива бирата (1/2 л.). Яхнията се оставя да къкри още около 30 минути до готовност на зеленчуците, пише 1001recepti.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *