Агнешко върху сол с пресни зелении

Необходими продукти:

  • 2 кг агнешко месо
  • 1 кг спанак
  • 1/2 кг лапад
  • 5 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматено пюре
  • черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 глави лук
  • 1 връзка зелен лук
  • 1/2 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

Месото се измива и подсушава. Тавата за печене се покрива с равен пласт сол. Върху него се слага месото и се пече на фурна до пълна готовност.

Щом е готoвo, се изважда от тавата и с помощта на ножа се почиства от долната му повърхност залепилата се сол.

Спанакът (1 кг) и лападът (1/2 кг) се почистват и нарязват на ситно. Задушават се в горещо олио заедно със ситно нарязания лук (2 глави) и счукания чесън (5 скилидки).

Посоляват се и се подправят с посочените подправки.

Врят още 3-4 минути. Добавя се доматеното пюре (2 с.л.), разбърква се и зелениите врят още 5 минути. В порционна чиния се слага от зелената смес, а върху нея се нареждат парчета печено агнешко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *