Агнешко бутче с ориз, джинджифил и естрагон

Необходими продукти:

  • 1 агнешко бутче
  • 2 ч.ч. ориз
  • 1 връзка магданоз
  • 1 щип. джинджифил
  • 1 щип. естрагон
  • черен пипер
  • сол

За маринатата:

  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. соев сос
  • 4 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Бялото вино (1 ч.ч.), лимоновият сок и соевият сос (1 с.л.) се разбиват до еднородна смес, с която се намазва осоленото и натрито с черен пипер месо. То се оставя да престои 2 часа на студено, след което се пече увито във фолио.

Щом омекне напълно, фолиото се маха и месото се допича до получаването на златиста коричка. Оризът (2 ч.ч.) се залива с вода (4 ч.ч.), подправя се със сол, джинджифил (1 щип.), естрагон (1 щип.) и черен пипер и се вари, докато поеме цялата течност.

Магданозът (1 връзка) се нарязва на ситно и се смесва с ориза. Добавят се 3-4 с.л. от отделения сос при печенето на месото в ориза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *