Агнешки ребърца със спанак

Агнешки ребърца със спанак

Необходими продукти:

    • агнешки ребра – 1.5 кг;
    • спанак – 1 кг;
    • пресен лук – 5 стръка;
    • пресен чесън – 5 стръка;
    • пресен джоджен – 5 стръка
    • червен пипер – 1 ч.л.;
    • черен пипер и сол на вкус;
    • ориз – 2 с.л.;
    • масло – 100 г.

Начин на приготвяне:

Нарежете агнешките ребра на по-едри парчета, запържете ги в загрятото масло до златисто-кафяв загар.

Прибавете ситно нарязаните стръкове лук и чесън и едро нарязания спанак, разбъркайте няколко пъти, за да поомекнат.

Добавете измития и прецеден ориз, червения пипер и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в тавичка и залейте с топла вода, колкото да покрие ребърцата.

Поръсете с черен пипер на вкус и нарязаните стръкчета джоджен, посолете на вкус.

Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *