Агнешка дроб-сарма със спанак
Необходими продукти:
- 1 кг агнешко месо
- 1 връзка пресен лук
- 2 ч.ч. ориз
- 300 г изчистен спанак
- джоджен
- пресен чесън
- копър
- сол
- черен пипер
Начин на приготвянe:
Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото.
Месото се поръсва с подправки като черен пипер кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото.
Ориза се слага в подходяща тава и се реди месото, слага се пресния чесън, листа джоджен копър-подправки по избор и се налива още бульон или хладка вода. Тавата се завива във фолио и се пече го готовност около 2 часа на умерена фурна.