Агнешка дроб-сарма със спанак

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешко месо
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 ч.ч. ориз
  • 300 г изчистен спанак
  • джоджен
  • пресен чесън
  • копър
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвянe:

Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото.

Месото се поръсва с подправки като черен пипер кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото.

Ориза се слага в подходяща тава и се реди месото, слага се пресния чесън, листа джоджен копър-подправки по избор и се налива още бульон или хладка вода. Тавата се завива във фолио и се пече го готовност около 2 часа на умерена фурна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *